Εναλλακτικοί χώροι δεξιώσεων στα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας

Η κλασική συνταγή ενός παραδοσιακού γάμου περιλαμβάνει εθιμοτυπικά το λευκό νυφικό, μαύρο κουστούμι για τον γαμπρό και βεβαίως, το κτήμα δεξιώσεων μετά την εκκλησία. Μήπως, όμως, το γνώριμο αυτό πατροπαράδοτο τρίπτυχο σας φαίνεται βαρετό; Ολοένα και περισσότερα ζευγάρια αποφασίζουν να κινηθούν σε πιο εναλλακτικά μονοπάτια, επιλέγοντας να μην ακολουθήσουν τα συμβατικά look και διαλέγοντας έναν ξεχωριστό χώρο δεξιώσεων μετά τη γαμήλια τελετή. Εξάλλου, ο υπαίθριος χώρος ενός κτήματος, περιτριγυρισμένος από γκαζόν, εξοπλισμένος με τα συνηθισμένα τραπεζοκαθίσματα είναι το πιο πολυφωτογραφημένο φόντο των γαμήλιων φωτογραφίων. Έτσι λοιπόν, εάν ανήκετε στα ζευγάρια που θα τολμούσαν κάτι μη συμβατικό, σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες ιδέες για εναλλακτικούς χώρους δεξιώσεων.

Οινοποιείο με θέα

Τι πιο ρομαντικό από έναν γάμο σε ένα ιστορικό οινοποιείο; Η εξαιρετική τοποθεσία και η μαγευτική θέα στους αμπελώνες είναι σίγουρα δύο από τα κριτήρια που οπωσδήποτε πληροί ένα οινοποιείο ακόμη κι αν δεν βρίσκεται σε υψόμετρο, ενώ στα πρακτικά πλεονεκτήματα υπολογίστε ότι δεν θα προβληματιστείτε σχετικά με το parking, την ένταση της μουσικής, ούτε -φυσικά- την ποιότητα των κρασιών που θέλετε να προσφέρετε!

Η ξεχωριστή αρχιτεκτονική και τα υλικά -πέτρα και ξύλο- θα συνθέσουν μοναδική ατμόσφαιρα, καθώς οι καλεσμένοι σας καλωσορίζονται με ένα ποτήρι λευκό κρασί παλαιωμένο σε βαρέλια μοσχομυριστά και το μεσογειακό αεράκι τους ταξιδεύει. Η πέτρινη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και η πλατεία κάτω από αιωνόβια πεύκα, όπου θα αντικρίσετε την κρήνη με το τρεχούμενο νερό, συνθέτουν το σκηνικό ενός γραφικού χωριού στην κορυφή ενός κατάφυτου λόφου. Αυτό το γραφικό τοπίο Τοσκάνης, με τη vintage πινελιά της παλιάς αγροτικής ξύλινης άμαξας -ιδανικό background για φωτογραφίες!- και του λαξευτού σιντριβανιού, βρίσκεται λίγα μόλις λεπτά έξω από την Αθήνα και εκτείνεται σε 22 στρέμματα βιολογικού ελαιώνα και αμπελώνα. Εκεί βρίσκεται η βίλα Καρολίνα, παρέχοντας όλη την υποδομή για να πραγματοποιήσετε ό,τι έχετε ονειρευτεί για την πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής σας. Θα σας κερδίσει η ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα και η εγκάρδια γενναιόδωρη φιλοξενία με τα λουλούδια και τα αρώματα να εγγυώνται μια μεθυστική εμπειρία για την πιο όμορφη ημέρα της ζωής.

Ο γάμος σε οινοποιείο έχει πάντα μια ιδιαίτερη ρουστίκ διάθεση που τον κάνει να ξεχωρίζει. Αν, μάλιστα, πραγματοποιείται σε ένα βιοκλιματικό οινοποιείο που έχει διακριθεί για τα κρασιά που παράγει αλλά και στα Βραβεία Αρχιτεκτονικής από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, τότε έχει όλες τις προδιαγραφές για να σας χαρίσει μια αξέχαστη εμπειρία. Το Οινοποιείο Παπαγιαννάκου βρίσκεται στη θέση Καλογέρι στο Μαρκόπουλο κι εκτείνεται σε 65 στρέμματα  στην καρδιά του Αττικού Αμπελώνα.

Το Οινοποιείο αποτελεί την ιδανική τοποθεσία όχι μόνο για τη γαμήλια δεξίωσή σας, αλλά και για την τέλεση του γάμου σας, αφού διαθέτει και γραφικό εκκλησάκι με περιβάλλοντα χώρο, που δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε κάποιο ξωκκλήσι. Μπορείτε να διαμορφώσετε την αίθουσα εκδηλώσεων, όπως επιθυμείτε, ανάλογα με το στυλ που έχετε επιλέξει, όπως άλλωστε και τον εξωτερικό χώρο κατά μήκος της εντυπωσιακής πισίνας. Για τις λεπτομέρειες όπως catering, υποδομή και οργάνωση φροντίζουν οι συνεργάτες του οινοποιείου.

wedding destination venues wedding destination venues
Σκηνικό παραμυθιού

Ψάχνετε την παραμυθένια τοποθεσία, έναν επιβλητικό Μεσαιωνικό πύργο να προσδίδει μεγαλοπρεπή αύρα άλλη εποχής;  Εάν ονειρεύεστε έναν πριγκηπικό γάμο, δεν υπάρχει πιο κατάλληλος χώρος από έναν πύργο. Από την πρώτη ματιά, ο Πύργος Πετρεζά θα σας ταξιδέψει σε μια άλλη εποχή: Οι αρχοντικοί εσωτερικοί χώροι, όπου κυριαρχούν η λιτή πολυτέλεια της πέτρας, οι καμάρες και επιβλητικός πολυέλαιος σάς κερδίζουν από την πρώτη στιγμή, ενώ και οι εξωτερικοί, με τους κήπους και την εντυπωσιακή πέτρινη σκάλα αποπνέουν μεγαλοπρέπεια. Ταυτόχρονα, όμως, η αίθουσα δεξιώσεων προσφέρει κι ένα σύνολο άρτιων υποδομών για την αψεγάδιαστη φιλοξενία των καλεσμένων σας. Κάπως έτσι φτιάχνεται ένα παραμύθι, που θα διηγείστε για πολλά χρόνια.

Εμπνευσμένοι προορισμοί

Εκ πρώτης, μπορεί ένας γάμος εκτός των τειχών να φαίνεται σαν μια όμορφη αφορμή για ένα σύντομο ταξιδάκι, ωστόσο χρειάζεται αρκετή προετοιμασία και γι’ αυτό αποκτά μεγαλύτερη σημασία η εύρεση του κατάλληλου χώρου εκδηλώσεων που θα φιλοξενήσει τη δεξίωσή σας ή και τη γαμήλια τελετή. Προτιμήστε ένα κτήμα, το οποίο μπορεί να νοικιαστεί ολόκληρο για περισσότερες ημέρες, ώστε να φιλοξενήσει και τους καλεσμένους σας και να εξασφαλίσετε απόλυτη ιδιωτικότητα παρέχοντας και διατροφή, όπως o ξενώνας Candili που βρίσκεται στην Εύβοια -ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να συνδυάσουν βουνό και θάλασσα- σε μια κατάφυτη έκταση 10.000 στρεμμάτων. Τιμώντας τον ορισμό του εναλλακτικού γάμου, εδώ μπορείτε να συνδυάσετε στη διάρκεια της παραμονής σας τις προετοιμασίες με χαλαρωτικές yoga sessions ή after-wedding yoga αποσυμπίεσης!  

 

Τοπία από καρτ ποστάλ προσφέρει απλόχερα και η Πελοπόννησος. Ωστόσο, εσείς δεν χρειάζεται να επιλέξετε, αφού ο παραδοσιακός ξενώνας Εποχές βρίσκεται στο τρίστρατο των νομών Μεσσηνίας, Ηλείας και Αρκαδίας στην είσοδο του ορεινόυ χωριού Αμπελιώνα, κρυμμένος ανάμεσα σε δάση καστανιάς. Ανταλλάξετε όρκους αιώνιας αγάπης σε αυτό το  ειδυλλιακό καταφύγιο και γιορτάστε με τους καλεσμένους σας κάτω από τα αστέρια στην πλακόστρωτη αυλή.

Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα

Ηλιοβασίλεμα, θαλασσινό αεράκι, άμμος κι ο ρυθμικός ήχος των κυμάτων είναι το τέλειο καλοκαιρινό σκηνικό για έναν boho γάμο. Αφήστε τη ρομαντική διάθεση να πλημμυρίσει το χώρο και διακοσμήστε τη με γήινα και εμπνευσμένα από την φύση vintage στοιχεία. Χαλιά και κεριά είναι η πινελιά που ψάχνετε για να απογειώσετε το πάρτυ σας κι όλα αυτά στην αγαπημένη σας παραλία εντός ή εκτός Αττικής. Μπορείτε ακόμη να επιλέξετε παραλία με ξωκκλήσι, ώστε να συνδυάσετε εύκολα την τελετή με το γαμήλιο party! Ακόμη, μπορείτε να επιλέξετε μία παραλία με beach-bar και διαθέσιμες υποδομές, όπως σκίαση, τουαλέτα, bar και κουζίνα, αν θέλετε να διευκολυνθείτε στην οργάνωση, όπως το Varkiza Resort που παρέχει άνετη και πλήρη πρόσβαση στη θάλασσα και γιατί όχι, την άφιξή σας στην παραλία δια θαλάσσης. 

 

Τέλος, μία απόμερη παραλία, η οποία έχει ιδιαίτερη θέση στη καρδιά σας ή το αγαπημένο σας νησί, μπορεί να είναι πιο περίπλοκη επιλογή, αλλά σίγουρα θα κάνει τη διαφορά. H Σαντορίνη ανήκει στα top 3 νησιά που προτιμούν οι νεόνυμφοι με την καταγάλανη θάλασσα, τα μικρά, λευκά σπιτάκια και το πιο εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα να δημιουργούν ένα, αδιαμφισβήτητα, εντυπωσιακό θέαμα. Eλάτε σε μια ρομαντική απόδραση στην παραλία της Σαντορίνης στο υπέροχο παραθαλάσσιο τοπίο του Έξω Γιαλού που υπόσχεται ένα εξαιρετικό σκηνικό για την πιο ξεχωριστή σας μέρα. Εδώ θα νιώσετε τη μοναδική ενέργεια του νησιού, καλωσορίζοντας τον καινούριο ξεκίνημα της ζωής σας με τη βοήθεια  φύσης και την οργανωτική διορατικότητα του εστιατορίου Yalos που θα αναλάβει να σας προσφέρει μια μοναδική εμπειρία.

 

Είτε επιλέξετε για το τραπέζι του γάμου σας το χώρο ενός οινοποιείου, το παραμυθένιο σκηνικό κάποιου πύργου, την ελληνική ύπαιθρο ή κάποια μαγική παραλία, το κλειδί για την επιτυχία της πιο ευτυχισμένης μέρας της ζωής σας είναι η έμπνευσή σας. Και λένε ότι η έμπνευση έρχεται από παντού. Στην πραγματικότητα, όμως, όλα ξεκινούν με εσάς τους δύο και τη δική σας ιστορία!

Σχετικά άρθρα
Post Thumbnail
4 Ιδέες για Οικογενιακά Reunions
Post Thumbnail
Ιστορικά Κτίρια, Σύγχρονες Εκδηλώσεις