Το Βιωματικό Σχολείο το εκπαιδευτικό τμήμα του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού QualityNet Foundation, δραστηριοποιείται από το 1997 στο χώρο της εκπαίδευσης και υλοποιεί εκπαιδευτικά βιωματικά προγράμματα και δράσεις σε παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Έως σήμερα έχουν εκπαιδευτεί πάνω από 1.000.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα, έχοντας αναπτύξει βιωματικά και επιχορηγούμενα εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς και δράσεις όλο το χρόνο για την οικογένεια και το παιδί. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Βιωματικού Σχολείου έχουν την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.
 

Αναγνωρίζοντας ότι «μόνον ό,τι δέχτηκες με την ψυχή σου, αυτό μόνο μαθαίνεις και ενσωματώνεις στη ζωή σου και στο χαρακτήρα σου»-όπως αναφέρει ο αμερικανός φιλόσοφος J. Dewey, η εκπαιδευτική μέθοδος του Βιωματικού Σχολείου βασίζεται στη βιωματική μάθηση μέσω της οποίας τα παιδιά αποκτούν εμπειρίες, παίρνουν γνώσεις, βιώνουν καταστάσεις και αναπτύσσουν στάσεις, δημιουργώντας την κουλτούρα που τους ακολουθεί στην υπόλοιπη ζωή τους. Έτσι –με βάση το βίωμα- τα παιδιά ενημερώνονται και υιοθετούν ορθά πρότυπα συμπεριφοράς πάνω σε σημαντικά ζητήματα -όπως το θέμα της υγιεινής διατροφής, της εξοικονόμησης ενέργειας, του σχολικού εκφοβισμού, της διαφορετικότητας, της κυκλοφοριακής αγωγής, της διαχείρισης των απορριμμάτων, κ.ά.

Στο πλαίσιο της δραστηριότητάς του Βιωματικού Σχολείου, διοργανώνεται από τις 5/6 έως και τις 7/6 ένα Φεστιβάλ που μιλά για το περιβάλλον και τονπολιτισμό στο φυσικό του χώρο, τη φύση, υπό τη σκέπη των πλατανιών, στην Αγ. Παρασκευή Καλετζίου, κοντά στο φράγμα της Λίμνης του Μαραθώνα.

Έτσι, με σύνθημα «Μικροί & Μεγάλοι εν Δράσει» προσκαλεί παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς, αλλά και φορείς και οργανώσεις, στο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

Στόχος του είναι να ενθαρρύνει μικρούς και μεγάλους ώστε να γνωρίσουν καλύτερα τη φύση και τα σημαντικά περιβαλλοντικά και πολιτιστικά στοιχεία της περιοχής, να ευαισθητοποιήσει σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και να δημιουργήσει ενεργούς αυριανούς πολίτες με αειφόρο συνείδηση.

Η προτεραιότητά που δίνετε στα παιδιά είναι να:

  • βγουν από το αστικό περιβάλλον και να έρθουν σε επαφή με τη φύση 
  • καλλιεργήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους
  • παρουσιάσουν τα δικά τους περιβαλλοντικά έργα
  • διασκεδάσουν, μαθαίνοντας

Απώτερος στόχος του Φορέα είναι η συγκεκριμένη διοργάνωση να γίνει θεσμός, μία πρωτοβουλία που να αγκαλιάσει το κοινό και να γίνει σημείο συζήτησης σε θέματα Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.
 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.biomatiko.gr ή ενημερωθείτε στο 210-6898593.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας και μέσω facebook, ακολουθώντας το link:https://www.facebook.com/events/773575739408016/

Subscribe Now

Εγγραφείτε στη λίστα μας

v.25.1

×
Επιστροφή