Οι Αυστραλοί επενδυτές που θέλουν να φτιάξουν υπερπολυτελές τουριστικό θέρετρο στις νότιες ακτές της Ιθάκης έχουν ήδη βάλει μπροστά το σχέδιό τους, καθώς ήδη στην ιστοσελίδα της εταιρίας αναρτήθηκαν οι μακέτες του έργου.
Βίλες, μαρίνες με δυνατότητα να υποδεχθούν ακόμα και κρουαζιερόπλοια, κατοικίες πολλών αστέρων προς ενοικίαση και πολλές επιπλέον ανέσεις για τους υψηλούς επισκέπτες του θα παρέχει το ILIAD Resort που θα δημιουργηθεί στη Νότια Ιθάκη. Η περιοχή σήμερα είναι τελείως παρθένα, ενώ όταν ολοκληρωθεί το έργο, θα μοιάζει με ένα μικρό «Μονακό»!


Το τουριστικό συγκρότημα θα βρίσκεται σε έκταση 2.600 στρεμμάτων, είναι προϋπολογισμού 1,9 δισ. ευρώ και θα διαθέτει γήπεδο γκολφ 18 οπών σχεδιασμένο από τον Greg Norman, μαρίνα 200 θέσεων ελλιμενισμού, εμπορικές χρήσεις, παραθαλάσσιο οικισμό και έξι πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες που θα αποτελούνται από 1.020 σουίτες και 150 κατοικίες γκολφ. Στη φάση της κατασκευής θα απασχοληθούν περίπου 3.500 άτομα, ενώ για την υλοποίησή του θα απαιτηθούν από 23 έως 30 μήνες από την έναρξη των εργασιών!


Εταιρίες με παγκόσμια καταξίωση στη διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων, έχουν ήδη καταθέσει προτάσεις για να αναλάβουν το θέρετρο αφού εγκαινιαστεί, κάτι που ακόμα δεν προσδιορίζεται χρονικά, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι εργασίες στο χώρο αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα.
Η ίδια η εταιρία αναφέρει στην ιστοσελίδα της: «Το ILIAD Resort βρίσκεται σε μια παραθαλάσσια έκταση στο μυθικό νησί της Ιθάκης και όταν ολοκληρωθεί θα είναι το μεγαλύτερο θέρετρο της Ελλάδας».

Την Ιθάκη τα τελευταία χρόνια προτιμούν όλο και περισσότεροι διάσημοι για να περάσουν χαλαρωτικές διακοπές, καθώς μετά τη Μαντόνα, τη Ναόμι Κάμπελ, την Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και άλλους χολιγουντιανούς σταρ που πέρασαν από την πατρίδα του Οδυσσέα, δεν παρέλειψαν να την επισκεφθούν ο Φρανσουά Ολάντ και ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Subscribe Now

Εγγραφείτε στη λίστα μας

v.25.1

×
Επιστροφή