Η αττική γη με τον παλιό αμπελώνα πανταχού παρούσα, η ζεστασιά της πέτρας, η διακριτική πολυτέλεια, η γοητεία του κρασιού...όλα μαζί "συνωμοτούν" στη δημιουργία ενός χώρου με ιδιαίτερο χαρακτήρα, επιβλητικό και μεγαλοπρεπή, που σας προσκαλεί να ζήσετε το διαφορετικό...

Ας κάνουμε μαζί ένα "ταξίδι" στο χώρο να σας περιγράψουμε τι είδαμε και να τονίσουμε την πάντα οικογενειακή πινελιά σε ότι αφορά στο χώρο και τη λειτουγία του από την οικογένεια Μάρκου!

Η πρώτη εικόνα που αντικρίζει κανείς με την είσοδό του στο Μουσείο Οίνου, ο φαρδύς διάδρομος με τις σειρές από αιωνόβιες ελιές, δεξιά και αριστερά επί της υποδοχής. Στη συνέχεια απλώνεται το κυρίως συγκρότημα όπου μια επιβλητική είσοδος με πέτρινες καμάρες οδηγεί σε έναν μεγάλο κήπο, περιτριγυρισμένο με πράσινο και κυρίαρχα πάντα τα φυτά της Ελληνικής γής.

Σύντομα διακρίνει κανείς όλη τη δυναμική του χώρου που αποτελείται από 2 εξωτερικούς χώρους εκδηλώσεων, πισίνα, μία συνεδριακή αίθουσα και δύο prive χώρους φιλοξενίας. Η χωρητικότητά του, κυμαίνεται από τα 400 έως τα 1.000 άτομα καθιστά και έως και 2000 για εκδήλωση Cocktail σύμφωνα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μιας εκδήλωσης. 

Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος του Μουσείου, σημείο κατατεθέν του χώρου, βρίσκεται κάτω από το έδαφος παλιού αμπελώνα, στα παλιά κελάρια. Εκεί ο επισκέπτης βιώνει μια εμπειρία Wine Tasting με την καθοδήγηση του ίδιου του οινοποιού, ενημερώνεται για τη διαδικασία οινοποίησης και  εντυπωσιάζεται με τα αντικείμενα ιστορικής αξίας που δεσπόζουν στο χώρο, από την προσωπική οινική διαδρομή που έχει διανύσει η οικογένεια Μάρκου τα τελευταία 150 χρόνια.


Φωτογραφίες τρύγου από την εποχή του Μεσοπολέμου, μια σειρά από ξύλινες στροφιλιές, κάποιες χειροκίνητες αντλίες, το τραπέζι με τα παραδοσιακά εργαλεία βαρελοποιού, ένα σπάνιο φορητό πιεστήριο με ξύλινο σπαστήρα και ένα ξύλινο φίλτρο πλακών έτοιμο να στείλει κρασί για εμφιάλωση σε μια φιάλη του 1930, είναι μερικά από τα εκθέματα που μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης του Μουσείου. Μπορεί ακόμα και να επισκεφθεί τα αμπέλια για να ζήσει μια ολοκληρωμένη εμπειρία δίχως προηγούμενο.

Ο χώρος είναι σε θέση να καλύψει με επαγγελματισμό συνέδρια,  εταιρικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, οινικές περιηγήσεις υψηλών απαιτήσεων και ιδιαιτεροτήτων και κάθε είδους εκδήλωση.

Μήπως ήρθε η ώρα να τον λάβετε υπ' όψιν σας για μία από τις μελλοντικές εκδηλώσεις σας;

Subscribe Now

Εγγραφείτε στη λίστα μας

v.25.1

×
Επιστροφή