Η Ύδρα είναι το κοσμικότερο νησί του Σαρωνικού, στο οποίο κυριαρχεί η άγρια ομορφιά των ορεινών όγκων. Λόγω της κοντινής απόστασης του νησιού από την Αθήνα αλλά κυρίως λόγω της γραφικότητάς του, η Ύδρα έχει εξελιχθεί σε ιδανικό προορισμό απόδρασης για κάθε εποχή του χρόνου. Η Ύδρα φημίζεται για τη νυχτερινή της ζωή, η οποία συγκεντρώνεται κυρίως στο λιμάνι. Κατά την παραμονή σας, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα περίφημα υδραίικα αμυγδαλωτά και να ανακαλύψετε τις πάνω από 300 εκκλησίες που βρίσκονται στο νησί.

  • Ιστορικό Αρχείο Ύδρας. Στο ιστορικό αρχείο φιλοξενείται σπάνιο υλικό της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ύδρας. Στο Αρχειακό τμήμα φυλάσσεται όλο το πολύτιμο υλικό που σχετίζεται με την τοπική ιστορία, την παράδοση και τον πολιτισμό της Ύδρας. Στο Μουσειακό τμήμα εκτίθενται σπάνια κειμήλια των Βαλκανικών και του Α’ και Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ η βιβλιοθήκη περιλαμβάνει 4.000 περίπου βιβλία, ανάμεσα στα οποία πολλές πρωτότυπες εκδόσεις του 18ου αιώνα.
  • Πόλη ‘Υδρας. Στην πόλη της ‘Υδρας δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα. Η πόλη της Ύδρας θα σας εντυπωσιάσει με τα παλιά πέτρινα αρχοντικά των καπεταναίων, τους προμαχώνες και τα κανόνια στην είσοδο του λιμανιού, και τα ιστορικά μνημεία με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Από τα αρχοντικά ξεχωρίζουν εκείνα των Μιαούλη, Κουντουριώτη, Τομπάζη, Βούλγαρη και Βουδούρη. Στο κέντρο του λιμανιού, θα δείτε την ιστορική μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η οποία σήμερα αποτελεί τον μητροπολιτικό ναό του νησιού. Επίσης, αξίζει να επισκεφθείτε το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία και να απολαύσετε την υπέροχη θέα.

Πηγή: That is Greece

Subscribe Now

Εγγραφείτε στη λίστα μας

v.25.1

×
Επιστροφή