Το 11ο Συνέδριο του ΣΕΤΕ “Τουρισμός & Ανάπτυξη” θα διεξαχθεί στην Αθήνα τη Δευτέρα, 29 και Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012 στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental. Στο συνέδριο θα συζητηθούν και διερευνηθούν θέματα, όπως η οργάνωση και ο τρόπος λειτουργίας ενός τέτοιου μηχανισμού, καθώς επίσης τα πεδία και οι τρόποι συνεργασίας του ιδιωτικού τομέα με το Υπουργείο Τουρισμού/ΕΟΤ και τις Περιφέρειες.

“Τα δύο τελευταία χρόνια η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε συνεχή ύφεση. Πολλοί κλάδοι της οικονομίας κατέρρευσαν και η ανεργία εκτινάχθηκε σε πρωτοφανή για τη χώρα μας επίπεδα. Ο τουρισμός ήταν ένας από τους ελάχιστους τομείς –αν όχι ο μοναδικός- που επέδειξε αξιοθαύμαστη αντοχή, φθάνοντας μάλιστα το 2011 σε επίπεδα ρεκόρ, τόσο για τις διεθνείς αφίξεις, όσο και τις εισπράξεις. Οι εξελίξεις αυτές καθιέρωσαν τον τουρισμό στη συνείδηση της κοινωνίας ως τη ‘βαριά’ βιομηχανία της χώρας, βασικό πυλώνα ανάπτυξης και μοχλό δημιουργίας απασχόλησης”, αναφέρει ο ΣΕΤΕ.

“Ο τουρισμός έχει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Σε ορίζοντα δεκαετίας, ο ελληνικός τουρισμός μπορεί να προσφέρει στην ανάπτυξη της χώρας, σχεδόν όσο όλοι οι άλλοι τομείς της οικονομίας μαζί. Για να επιτευχθεί όμως αυτός ο φιλόδοξος στόχος και η Ελλάδα να κατατάσσεται στη δεκάδα των καλύτερων προορισμών παγκόσμια, απαιτούνται, μεταξύ άλλων, και διαρθρωτικές αλλαγές. Σημαντικότερη από αυτές, είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου, λειτουργικού και αποτελεσματικού μηχανισμού που θα αναλάβει το συντονισμό των ενεργειών για το marketing του ελληνικού τουρισμού”.

Τα συνέδρια “Τουρισμός & Ανάπτυξη” αποτελούν καθιερωμένες παρεμβάσεις του ΣΕΤΕ στο δημόσιο διάλογο για τον τουρισμό. Απευθύνονται σε επενδυτές, επιχειρηματίες, ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων και αξιωματούχους του δημόσιου τομέα που επιθυμούν να έχουν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση των εξελίξεων για την ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας.

Στο δείπνο της πρώτης ημέρας, επίσημος ομιλητής θα είναι ο κ. Antonio Tajani, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος για τη Βιομηχανία και τις Επιχειρήσεις.

Πλήρες Πρόγραμμα
 

Subscribe Now

Εγγραφείτε στη λίστα μας

v.23.41

×
Επιστροφή