Έφτασε και φέτος η στιγμή για τους οινόφιλους της πρωτεύουσας να συμμετάσχουν στην εκδήλωση γευστικής δοκιμής αφρωδών οίνων “Αφρός και Φυσαλλίδες”, η οποία διοργανώνεται για 6η χρονιά, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου και με ώρες λειτουργίας 13:00-20:00.

Η εκδήλωση είναι μια μοναδική ευκαιρία να δοκιμαστούν αφρώδεις οίνοι της Ελλάδας και του εξωτερικού. Πολλοί Έλληνες και ξένοι παραγωγοί, αυτοπροσώπως ή δια των αντιπροσώπων τους, θα δώσουν το “παρών”, με αφρώδη κρασιά από τις πιο σπουδαίες οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου, όπως το Asti της Ιταλίας, την Καμπανία της Γαλλίας, την Καταλονία της Ισπανίας και, βέβαια, την Ελλάδα.

Λευκά, ερυθρωπά και κόκκινα κρασιά διαφόρων επιπέδων γλυκύτητας, από εντελώς ξηρά έως πολύ γλυκά, πάντα όμως με αφρό και εκρηκτικές φυσαλλίδες, θα αναμένουν να δοκιμαστούν και να αναζωογονήσουν τις αισθήσεις. Ανάμεσά τους θα βρίσκονται σπάνιες και ακριβές ετικέτες κορυφαίων οίκων της Καμπανίας, που στο συγκεκριμένο αντικείμενο συνεχίζει να είναι το σημείο αναφοράς.

Στη χώρα μας αφρώδεις οίνοι παράγονται παραδοσιακά κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα (περιοχές Αμυνταίου και Ζίτσας), στην Αρκαδία και στη Ρόδο. Ωστόσο, πολλοί είναι πλέον οι έλληνες οινοποιοί σε όλη τη χώρα που εκτιμούν ότι η τάση προς τα αφρώδη κρασιά είναι αυξητική και γι’ αυτό επενδύουν στο προϊόν αυτό με ιδιαίτερη επιτυχία. Φέτος λοιπόν στην “Αφρός και Φυσαλλίδες” θα παρουσιαστούν αρκετά νέα αφρώδη κρασιά. Άλλωστε, οι αφρώδεις οίνοι είναι μια από τις πιο δυναμικά ανερχόμενες κατηγορίες κρασιών παγκοσμίως. Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι τα ελληνικά αφρώδη κρασιά έχουν βρει σημαντική διέξοδο στο εξωτερικό, ακόμα και σε αγορές με μεγάλη παράδοση στην κατανάλωση τέτοιων κρασιών, όπως είναι η Γερμανία.

Η εκδήλωση γευσιγνωσίας “Αφρός και Φυσαλλίδες” διοργανώνεται από την εταιρεία Vinetum
επίτηδες λίγο πριν από τις εορτές -κατεξοχήν περίοδος κατανάλωσης αφρωδών οίνων- ωστόσο στόχος των διοργανωτών είναι να φέρουν τον Έλληνα καταναλωτή πιο κοντά στα αφρώδη κρασιά, καθιστώντας τα μέρος της καθημερινότητάς του, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Οι αφρώδεις οίνοι θεωρούνται από τους ειδικούς ιδανικό απεριτίφ και, γενικότερα, η καλύτερη οινική επιλογή σε περιπτώσεις όπου δε σερβίρεται φαγητό, ενώ η τιμή τους ξεκινά κάτω από τα 10 ευρώ (για να καταλήξει, ωστόσο, σε στρατοσφαιρικά επίπεδα, για τις πιο ακριβές σαμπάνιες).

Πηγή: Travel Daily News

Subscribe Now

Εγγραφείτε στη λίστα μας

v.23.41

×
Επιστροφή