Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, το Υπουργείο Τουρισμού και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού διοργανώνουν στις 27 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 18:00, εορταστική εκδήλωση στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης.

Πρόκειται για ένα δρώμενο που θα παρακολουθείται από τους καλεσμένους, ενώ συγχρόνως θα γίνεται ζωντανή μετάδοση από τις οθόνες και τα ηχεία του Μουσείου.

Το έργο που έχει επιλεγεί είναι το Χαμόγελο της Τζοκόντα του Μάνου Χατζιδάκι, το οποίο, σε συνδυασμό με το μειδίαμα της αρχαϊκής Κόρης, στέλνει ένα μήνυμα ελπίδας και ενότητας σε όλο τον κόσμο. Η μουσική εκτέλεση του έργου θα πραγματοποιηθεί από την Ορχήστρα των Χρωμάτων, αποτελούμενη από 30 μουσικούς, μέσα στην αίθουσα των Αρχαϊκών αγαλμάτων.

Το μουσικό δρώμενο θα κινηματογραφηθεί με σκοπό την παραγωγή σχετικού οπτικοακουστικού υλικού με χαρακτηριστικές εικόνες της Αθήνας ιδωμένες πανοραμικά μέσα από την αίθουσα του Παρθενώνα.

Ο δυο φορές βραβευμένος σκηνοθέτης Γιώργος Ζώης, μέσα από τη νέα και ιδιαίτερη ματιά του, θα δώσει μια σύγχρονη εικόνα για τη ζωντανή πόλη της Αθήνας. Με ένα εικαστικό βλέμμα θα αποτυπώσει το μουσικό δρώμενο με λεπτομέρειες τόσο της πρωτεύουσας, όσο και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και των αρχαιολογικών θησαυρών του Μουσείου.

Η Αεροπορική Εταιρεία Aegean, θέλοντας να υποστηρίξει την προσπάθεια προβολής της Ελλάδας και της Αθήνας στο εξωτερικό, ανέλαβε την πρωτοβουλία της παραγωγής του video–αποστάγματος της βραδιάς, το οποίο θα διοχετευθεί στο διαδίκτυο (μέσα κοινωνικής δικτύωσης), σε Μέσα Ενημέρωσης στο εξωτερικό, αλλά και στα Μέσα Επικοινωνίας της εταιρείας.

"Οι επισκέπτες του Μουσείου θα μπορούν να απολαύσουν τις μουσικές μελωδίες της Ορχήστρας των Χρωμάτων στο διάστημα μεταξύ 7.15μ.μ. και 7.45μ.μ. στον εξώστη του δευτέρου ορόφου με θέα την Αίθουσα των Αρχαϊκών Αγαλμάτων."

Πηγή: Μουσείο Ακρόπολης

Subscribe Now

Εγγραφείτε στη λίστα μας

v.23.41

×
Επιστροφή