Ο φετινός αγώνας αποτελεί συνέχεια του περσινού επιτυχημένου «Spetses Classic Yacht Race», ο οποίος πραγματοποιήθηκε το φθινόπωρο του 2011, με τη συμμετοχή μερικών από τα πλέον εντυπωσιακά κλασικά σκάφη και παραδοσιακά καΐκια που αγωνίστηκαν με φόντο τις δαντελωτές ακτές των Σπετσών και της Πελοποννήσου.

Φέτος, οι κατηγορίες είναι τρεις: Κλασικά σκάφη, Παραδοσιακά Καΐκια και Λατίνια.

Σημαντικές και οι συμμετοχές: Ξεχωρίζουν αυτές του σκάφους Alondra με κυβερνήτη τον Nigel Davies (κατασκευής Philip Rhodes 1969) , ενδεχομένως με συγκυβερνήτη τον Πρίγκιπα Μιχαήλ του Κεντ, καθώς και το σκάφος της Ηρώς Κόβα «Ισαβέλλα» (στην κατηγορία Spirit of Tradition).

Παράλληλα θα δώσουν  το παρών και άλλα γνωστά ονόματα όπως ο περσινός νικητής Γιώργος Ανδρεάδης με το «Glaramara», ο Ανδρέας Μαρτίνος με το «Candida» , ο Αντώνης Βορδώνης με το «Tincano»  και ο Νίκος Βερνίκος με το «Αφροδίτη» .

Το 2012, στόχος είναι να ενισχυθεί η συμμετοχή των θεατών καθώς στη θρυλική βεράντα του «Poseidonion Grand Hotel», οι παρεβρισκόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα τεκταινόμενα σε οθόνες με παράλληλη ζωντανή μετάδοση και σχόλια  από τον Μάκη Ρούδα.

Μέρος των εσόδων από τις εγγραφές συμμετοχής θα δοθεί στο Σωματείο Καραβομαραγκών Σπετσών για την προστασία και ενίσχυση των καρνάγιων, που αποτελούν ιστορική κληρονομιά και αναπόσπαστο μέρος της παράδοσης των Σπετσών.

Χορηγός του «Spetses Classic Yacht Race 2012» είναι το CHIVAS REGAL, χορηγός Φιλοξενίας  το «Poseidonion Grand Hotel» ενώ όλο το αθλητικό event τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών.

Subscribe Now

Εγγραφείτε στη λίστα μας

v.23.41

×
Επιστροφή