Μέγαρο Παλαιάς Βουλής

Περιγραφή
Παροχές χώρου
Τοποθεσία

Μέγαρο Παλαιάς Βουλής

Το Μέγαρο Παλαιάς Βουλής είναι ένα νεοκλασικό κτήριο το οποίο βρίσκεται στην οδό Σταδίου στην Αθήνα. Είναι ένα εντυπωσιακό κτήριο και αποτελεί ένα από τα ιστορικότερα κτίσματα της πόλης. Στην πλατεία μπροστά από το μέγαρο βρίσκεται το άγαλμα του αρχιστρατήγου της Επανάστασης του 1821, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Η Αίθουσα Συνεδριάσεων της Παλαιάς Βουλής των Ελλήνων αποτελεί για τους επισκέπτες του Μουσείου χώρο ιστορικής μνήμης. Από το βήμα των ομιλητών εδώ ο Χαρίλαος Τρικούπης είπε το γνωστό "δυστυχώς επτωχεύσαμεν" το 1893. Εδώ, επίσης, ο Ελευθέριος Βενιζέλος ανακοίνωσε πανηγυρικά την υπογραφή της Συνθήκης των Σεβρών το 1920, και εδώ ανακηρύχθηκε η Α' Ελληνική Δημοκρατία το 1924.
Το Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής θεμελιώθηκε το 1858 από τη βασίλισσα Αμαλία και οικοδομήθηκε σε σχέδια του Francois Boulanger.

Στις 11 Αυγούστου πραγματοποιείται η επίσημη έναρξη των συνεδριάσεων της Βουλής με πρωθυπουργό τον Χαρίλαο Τρικούπη. Για 60 ολόκληρα χρόνια το κτίριο της οδού Σταδίου στεγάζει την πολυτάραχη πολιτική ζωή της χώρας. Το 1935 η Βουλή των Ελλήνων μεταστεγάζεται στα Παλαιά Ανάκτορα στην Πλατεία Συντάγματος, όπου λειτουργεί έκτοτε.

Το Μέγαρο διατίθεται για την οργάνωση διαλέξεων, ημερίδων και εκδηλώσεων με θέματα που προάγουν την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Παροχές χώρου
Τοποθεσία
Αυτή η εγκατάσταση χαρακτηρίζεται επίσης με:
Μέγαρο Παλαιάς Βουλής
Πρωί
Βράδυ
Ολοήμερο
Art Events
Meeting
Συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά πεδία.