Το Φουγάρο

Περιγραφή
Παροχές χώρου
Τοποθεσία

Το Φουγάρο

Ο ιστορικός βιομηχανικός χώρος του ΦΟΥΓΑΡΟΥ αποτελεί ορόσημο για την ευρύτερη περιοχή, καθώς στέγαζε κάποτε τις εγκαταστάσεις της κονσερβοποιίας Ανθός. Μόλις 3 χμ από το κέντρο του Ναυπλίου, επί της οδού Ασκληπιού, το δρόμο που οδηγεί στην Επίδαυρο, το Φουγάρο έχει μετατραπεί σε Τόπο Δημιουργίας και Έκφρασης. Αποτελεί τη μοναδική αποκατεστημένη βιομηχανική μονάδα, τεκμήριο της ελάχιστα γνωστής βιομηχανικής ιστορίας του τόπου. Περιλαμβάνει Βιβλιοθήκη Τέχνης και Ανθρωπιστικών Σπουδών, Εκθεσιακούς και Συναυλιακούς Χώρους, Εργαστήριο Τεχνών για μικρούς και μεγάλους, Καφέ, καθώς βέβαια και το ArtShop, κατάστημα που άλλοτε λειτουργούσε εντός της πόλης του Ναυπλίου.

Η ευρύτερη περιοχή του Ναύπλιου, είναι ένα ζωντανό παράδειγμα της συνύπαρξης του αρχαίου κόσμου με το σήμερα. Βυζαντινά μοναστήρια, μνημεία της κλασσικής εποχής, μεσαιωνικά, νεοκλασικά  και βιομηχανική αρχιτεκτονική των αρχών του 20ου αιώνα, συνυπάρχουν με πολυκατοικίες και αλουμινένιες κατασκευές μιας άναρχης δόμησης. Όλα σε ένα απίστευτα γοητευτικά παλλόμενο τοπίο, με την δικιά του παράλληλη «αγροτική» και «κτηνοτροφική» ιστορία  (η τρομερή επιδημία της φυλλοξήρας το 1918, οι διάφορες καλλιέργειες η άγρια βρώσιμη χλωρίδα κλπ).

Γύρω από αυτόν τον άξονα μιας τόσο ζωντανής συνέχειας και συνύπαρξης του παλιού κόσμου με το σήμερα, το ΦΟΥΓΑΡΟ οργανώνει ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους  και τα μουσεία της ευρύτερης Αργολίδας.

Υπάρχει δυνατότητα συνδυασμού της εκάστοτε ξενάγησης με επισκέψεις στους οινοπαραγωγούς της περιοχής, (Νεμέα, Κορινθία, κλπ), στους παραγωγούς ελαιόλαδου και βιολογικών προϊόντων. Επίσης Trekking στα αρχαία μονοπάτια, επισκέψεις στα Βυζαντινά μνημεία, στα Μεσαιωνικά και  στα Μυκηναϊκά γιοφύρια, βαρκάδες κλπ.

Οι ημερομηνίες και το εκάστοτε πρόγραμμα των ξεναγήσεων θα ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα του ΦΟΥΓΑΡΟΥ. Εκτός αυτού, για συγκεκριμένες ομάδες η για VIP επισκέψεις κλπ, το Φουγάρο οργανώνει κατόπιν συνεννοήσεως ξεναγήσεις με πρόγραμμα που προσαρμόζεται στις εκάστοτε απαιτήσεις.

Παροχές χώρου
Service Icon Catering
Service Icon CD/DVD Player & DJ set
Service Icon Video Wall
Service Icon Wi-Fi
Service Icon Επαγγελματικός Ασύρματος Οπτικοακουστικός Εξοπλισμός
Service Icon Κονσόλα με Ασύρματα Μικρόφωνα και Ηχεία Χειρός
Service Icon Οθόνη Προβολής 3Χ4
Service Icon Τυπική Οπτικοακουστική Υποστήριξη
Service Icon Χώρος Στάθμευσης
Τοποθεσία
Το Φουγάρο
Πρωί
Βράδυ
Ολοήμερο
Art Events
Βάπτιση
Γάμος
Δεξίωση
Παιδικά πάρτι
Πάρτι
Συναυλία
Συνέδριο
Συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά πεδία.