Αρχοντικό Μπουμπουλίνας

Περιγραφή
Παροχές χώρου
Τοποθεσία

Το Αρχοντικό Μπουμπουλίνας

Το Αρχοντικό Μπουμπουλίνας ιδρύθηκε το έτος 1991 από τον απόγονό της (τετρασέγγονο) κ. Φίλιππο Δεμερτζή-Μπούμπουλη, στην προσπάθειά του να διασωθεί το αρχοντικό που κινδύνευε από κατάρρευση.

Αποτελεί απαραίτητο ιστορικό στοιχείο και χαίρει επίσκεψης σε περίπτωση που σκοπεύετε να διοργανώσετε κάτι στο νησί των Σπετσών.

Ο επισκέπτης θα ακούσει κατά την ξενάγηση, διάρκειας 40 λεπτών, την ιστορία της θρυλικής Καπετάνισσας, από την γέννησή της μέσα στις τούρκικες φυλακές της Κωνσταντινούπολης, τη δράση της κατά τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821, την προσφορά της και τις θυσίες της για την πατρίδα, ως και το απρόσμενο και τραγικό τέλος της.

Θα δεί συλλογές από όπλα, παλαιά βιβλία, πορσελάνες, έγγραφα και επιστολές της Επανάστασης, πίνακες και ομοιώματα πλοίων, προσωπογραφίες και γκραβούρες της ηρωίδας, προσωπικά της αντικείμενα, χάρτες, κεντήματα, προτομές, βυζαντινές εικόνες, επίπλωση και  αντικείμενα του 17ου έως 20ου αιώνα, καθώς και το υπέροχο φλωρεντιανό σκαλιστό ταβάνι της μεγάλης σάλας.

Στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου, υπάρχει διαθέσιμος βοτσαλοστρωμένος χώρος, με δυνατότητα φιλοξενίας έως 180 άτομα για δείπνο και 300 για συναυλίες, κατάλληλος για εκδηλώσεις όπως: Μουσικές βραδιές, Φεστιβάλ, διαλέξεις κ.λ.π.

Το μουσείο κατά τους χειμερινούς μήνες παραμένει κλειστό λόγω επισκευών και συντήρησης. Λειτουργεί κατά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και κατόπιν καθημερινά από την 25η Μαρτίου έως και την 28η Οκτωβρίου.

Παροχές χώρου
Service Icon Wi-Fi
Τοποθεσία
Αυτή η εγκατάσταση χαρακτηρίζεται επίσης με:
Αρχοντικό Μπουμπουλίνας
Πρωί
Βράδυ
Ολοήμερο
Art Events
Βάπτιση
Γάμος
Δεξίωση
Εταιρικό Event
Σεμινάριο
Συνέδριο
Συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά πεδία.