Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού – Ελληνικός Κόσμος

Περιγραφή
Παροχές χώρου
Τοποθεσία

 Ίδρυµα Μείζονος Ελληνισµού

Το Ίδρυµα Μείζονος Ελληνισµού (ΙΜΕ), το οποίο εµπνεύστηκε, δηµιούργησε και χρηµατοδότησε η οικογένεια Λαζάρου Εφραίµογλου, έχει ως βασικό σκοπό να διατηρήσει ζωντανή την ιστορική µνήµη και την ελληνική παράδοση, να κάνει συνειδητή την οικουµενική διάσταση του Ελληνισµού, να προβάλει τη συµβολή του στην εξέλιξη του πολιτισµού, έτσι ώστε το παρελθόν να αποτελέσει σηµείο αναφοράς για τη διαµόρφωση του παρόντος και του μέλλοντος και να εµπνευστεί και πάλι η σύγχρονη σκέψη από το ελληνικό πνεύµα.

Στα χρόνια λειτουργίας του ο «Ελληνικός Κόσµος» έχει να επιδείξει ένα πλούσιο πρόγραµµα δραστηριοτήτων, οι οποίες περιλαµβάνουν εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράµµατα, προγράµµατα Εικονικής Πραγµατικότητας και προβολές ντοκιµαντέρ παραγωγής του ΙΜΕ. Στα πωλητήρια του Κέντρου ο επισκέπτης βρίσκει όλες τις παραγωγές του Ιδρύµατος, όπως βιβλία, ψηφιακούς δίσκους και ντοκιµαντέρ. Στην Εστία Κυβερνοχώρου, µεγάλοι και µικροί έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους κόµβους του ΙΜΕ, οι οποίοι περιλαµβάνουν ιστορική πληροφορία αλλά και έξυπνα παιχνίδια ιστορικού και εκπαιδευτικού περιεχοµένου.

Οι παραγωγές του Ιδρύµατος διαµορφώνονται και υλοποιούνται σχεδόν αποκλειστικά από οµάδα µόνιµων συνεργατών, οι οποίοι, στην πλειονότητά τους, στεγάζονται, µαζί µε τις διοικητικές υπηρεσίες, στο Ερευνητικό Κέντρο, στην περιοχή του Θησείου. Το προσωπικό αποτελείται από: αρχαιολόγους, ιστορικούς, µεταφραστές, επιµελητές κειµένων, αρχιτέκτονες, µουσειολόγους, µουσειοπαιδαγωγούς, µηχανικούς πληροφορικής, γραφίστες, παραγωγούς οπτικοακουστικών µέσων και δηµιουργούς τρισδιάστατων ψηφιακών αναπαραστάσεων, πολλοί εκ των οποίων είναι κάτοχοι µεταπτυχιακού τίτλου ή διδακτορικού.

Οι γνώσεις, η δηµιουργικότητα και ο σωστός προγραµµατισµός έχουν συµβάλει στην ολοκλήρωση προγραµµάτων, το περιεχόµενο των οποίων βοηθά στην επίτευξη των στόχων του ΙΜΕ. Αναλύοντας τις µέχρι τώρα δραστηριότητες του Ιδρύµατος γίνεται αντιληπτό πώς η διοίκηση χτίζει επάνω στην αρχική ιδέα

Οι Χώροι

Στεγάζει το τελειότερο, αυτή τη στιγµή, σύστηµα Εικονικής Πραγµατικότητας του «Ελληνικού Κόσμου», τη «Θόλο», χωρητικότητας 130 ατόµων. Πρόκειται για ένα κτήριο υψηλής αρχιτεκτονικής με μοναδική τεχνολογική υποδομή, το οποίο φιλοξενεί τις ψηφιακές συλλογές του Ιδρύματος. Η «Θόλος» μοιάζει με πλανητάριο στα φυσικά και μορφολογικά της χαρακτηριστικά. Ουσιαστικά όμως το μόνο κοινό τους σημείο είναι το ημισφαιρικό σχήμα της επιφάνειας προβολής.

Το «Θέατρον», είναι ένα κτήριο πολλαπλών χρήσεων, χωρητικότητας 1.100 ατόµων. Με κύρια χαρακτηριστικά την πολυμορφικότητα και την ευελιξία έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί τις πιο απαιτητικές παραγωγές, από άποψη διάταξης χώρου και τεχνολογικού εξοπλισμού. Οι τεχνικές προδιαγραφές του ακολουθούν τα υψηλότερα πρότυπα, ενώ ο οπτικοακουστικός εξοπλισμός του είναι μοναδικός για τα ελληνικά δεδομένα. Οι σκηνικές τεχνολογίες παρέχουν τη δυνατότητα δημιουργίας εικονικών σκηνικών και ενσωμάτωσης δρώμενων σε αυτά. Το «Θέατρον» διαθέτει επίσης πλήρη και υπερσύγχρονο συνεδριακό εξοπλισμό και δυνατότητα υποστήριξης ζωντανών συνδέσεων εικόνας και ήχου. Φιλοδοξεί να στεγάσει τη σύγχρονη ελληνική καλλιτεχνική έκφραση, φιλοξενώντας ποικίλες εκδηλώσεις, από θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις έως εκθέσεις αλλά και συνέδρια.

Παροχές χώρου
Service Icon CD/DVD Player & DJ set
Service Icon Video Wall
Service Icon Wi-Fi
Service Icon Δραστηριότητες Ενίσχυσης Ομάδας
Service Icon Εξέδρα
Service Icon Καρέκλες Συνεδρίων
Service Icon Σκηνή
Service Icon Τυπική Οπτικοακουστική Υποστήριξη
Service Icon Φιλικό για ΑμεΑ
Service Icon Χώρος Στάθμευσης
Τοποθεσία
Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού – Ελληνικός Κόσμος
Πρωί
Βράδυ
Ολοήμερο
Meeting
Εταιρικό Event
Σεμινάριο
Συναυλία
Συνέδριο
Συμπληρώστε όλα τα υποχρεωτικά πεδία.